colloquium

Colloquium 2023

 


Zoals u weet wordt gewoonlijk elk jaar zowel in Vlaanderen als in Nederland éénzelfde colloquium georganiseerd met lezingen en werkgroepen. Normaal wordt de verantwoordelijkheid voor de wetenschappelijke organisatie gezamenlijk door het Forum Vlaamse Longartsen en de Commissie Bronkhorst Colloquia (https://www.nvalt.nl/) (NVALT) gedragen. Dit jaar is een beetje speciaal. Aangezien de NVALT vorig jaar geen congres heeft georganiseerd vanwege de COVID 19 pandemie, hebben zij voor dit jaar hetzelfde programma overgenomen als voor 2021. In februari 2023 organiseren we een onafhankelijk programma. De normale cyclus wordt hervat in november 2023 door de NVALT in Veldhoven en in februari 2024 in Vlaanderen door het FVL. 

Het colloquium behandelt er telkens een onderwerp uit de kliniek der longziekten waarbij zowel nieuwe fundamentele inzichten als concrete informatie voor de dagelijkse praktijk worden besproken.

Naast hoorcolleges met een ‘State of the art’-karakter bezoekt de cursist een aantal werkgroepbijeenkomsten, waar in kleine groepen actief wordt gediscussieerd aan de hand van ziektegeschiedenissen.
Een programma van een 6 tal interactieve werkgroepen en 4 lezingen wordt u aangeboden. Naast het wetenschappelijke is het een gezellige ontmoetingsplaats met collega’s.

 

Het Colloquium 2023, met als titel “Symfonie van de pneumologie”, zal op 3 & 4 februari 2023 in het BMCC Brugge plaatsvinden. Vergeet niet om eerst in te loggen (of een “Mijn FVL” account aan te maken) om te kunnen registreren.

Workshop 1

Aanpak van progressief fibroserend ILD

Workshop 2

Medicamenteus geïnduceerd longlijden na behandeling voor longkanker

Workshop 3

Respiratoire infecties bij immuungecompromitteerde patiënten

Workshop 4

Optimale follow-up na longembolie (post-PE syndroom)

Workshop 5

Aanpak van pleurale infecties

Workshop 6

NKO pathologie voor de longarts

Registreer nu !

Andere Activiteiten

Onze Activiteiten

Symfonie van de pneumologie
Partners Activiteiten

9-10 December 2022 Square Brussels